Silly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Silly? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door onze website doorzoek je uitgebreide informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Silly!

zonnepanelen installateur 7830
 • Direct lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode78300
Gasverbruik21.090 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€165,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Silly juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Silly. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Silly bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Silly
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4810), dan pak je al snel €596. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Silly schommelen tussen de €4700 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €742,50 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Silly kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3650 – €4275€430
2302011€5100 – €5750€675
3346014€5925 – €6025€875
4401016€6325 – €6600€930
5459020€7000 – €7250€1000
6483022€7500 – €7825€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Silly check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Silly bedraagt 3445 kWh. Dit staat voor plusminus 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Silly?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-silly

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Silly vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb je snel en eenvoudig een deskundige leverancier in de buurt. Diverse monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Silly.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van specialisten uit uw regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Silly op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Silly
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Silly een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente