Regio West Vlaanderen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in West Vlaanderen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van deze website check jij accurate info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in West Vlaanderen!

zonnepanelen installateur 8500

  • Lagere energielasten.
  • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
  • Lange garanties en goede voorwaarden.
  • Hogere woningwaarde.
#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3525 – €4475€390
2293013€5000 – €5700€625
3329015€6075 – €6275€850
4403018€6425 – €6850€920
5442020€7075 – €7250€980
6498021€7700 – €7875€1040

Brugge
Oostkamp
Zedelgem
Knokke-Heist
Damme
Blankenberge
Zuienkerke
Oostende
De Haan
Middelkerke
Bredene
Oudenburg
Gistel
Ichtegem
Jabbeke
Kortrijk
Kuurne
Harelbeke
Deerlijk
Zwevegem
Wevelgem
Anzegem
Avelgem
Spiere-Helkijn
Diksmuide
Kortemark
Nieuwpoort
Veurne
Vleteren
Lo-Reninge
Houthulst
De Panne
Koksijde
Koekelare
Alveringem
Tielt
Wielsbeke
Dentergem
Beernem
Pittem
Wingene
Ruiselede
Meulebeke
Ingelmunster
Oostrozebeke
Waregem
Roeselare
Lichtervelde
Torhout
Hooglede
Staden
Ardooie
Lendelede
Izegem
Ledegem
Moorslede
Ieper
Langemark-Poelkapelle
Menen
Wervik
Heuvelland
Mesen
Poperinge
Zonnebeke


Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck West Vlaanderen tref je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in West Vlaanderen bedraagt 3495 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in West Vlaanderen?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!