Izegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Izegem? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker lees jij toepasbare tips over zonnepanelen kopen in Izegem!

zonnepanelen installateur 8870
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIzegem
Postcode88700
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€168,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Izegem juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Izegem. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Izegem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Izegem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4390), dan is het voordeel al snel €544. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Izegem liggen tussen om en nabij de €4400 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €705,00 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Izegem bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117506€3475 – €4275€390
2278011€5200 – €5725€625
3320014€5950 – €6250€700
4405017€6300 – €6800€920
5437019€6900 – €7175€1000
6484023€7450 – €8200€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Izegem check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Izegem is 3385 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Izegem?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-izegem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Izegem vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vergelijk je in korte tijd een uitstekende specialist in jouw omgeving. Sommige monteurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type huis. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo erkend zonnepanelen advies in Izegem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Izegem op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Izegem
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Izegem verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente