Pittem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Pittem? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze website check je waardevolle info m.b.t. zonnepanelen kopen in Pittem!

zonnepanelen installateur 8740
 • Direct lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePittem
Postcode87400
Gasverbruik22.030 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€166,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Pittem december 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Pittem. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Pittem kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Pittem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5000), dan loopt het voordeel al gauw op tot €620. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Pittem variëren tussen de €4600 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in grofweg 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €772,50 (tarief december 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Pittem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120107€3700 – €4400€430
2305012€5175 – €5825€500
3320016€5925 – €6225€750
4408017€6425 – €6625€920
5447019€7050 – €7175€1010
6482022€7675 – €8150€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Pittem bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pittem is 3315 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Pittem?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pittem

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Pittem vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vind jij in een zeer korte periode een erkende vakman in je postcodegebied. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer duidelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Pittem.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Vandaar is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (denk aan ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Pittem op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Pittem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Pittem verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente