Jabbeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Jabbeke? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Dankzij dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker bekijk je waardevolle aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Jabbeke!

zonnepanelen installateur 8490
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode84900
Gasverbruik21.780 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€169,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Jabbeke juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Jabbeke. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Jabbeke zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Jabbeke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4750), dan loopt het voordeel al gauw op tot €589. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Jabbeke zitten vaak tussen de €4300 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert circa 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €710,00 (prijs juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Jabbeke kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3500 – €4300€390
2293012€5275 – €5700€500
3325014€5950 – €6175€700
4409017€6475 – €6675€890
5459019€7100 – €7175€1020
6490022€7700 – €7825€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Jabbeke tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jabbeke is 3490 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Jabbeke?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jabbeke

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Jabbeke vergelijken? Door middel van onderstaande tips heb jij moeiteloos een deskundige installateur in je woonplaats. Veel specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Jabbeke.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Jabbeke op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Jabbeke
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Jabbeke een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente