Kortemark

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kortemark? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij bruikbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kortemark!

zonnepanelen installateur 8610
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortemark
Postcode86100
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€170,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Kortemark mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Kortemark. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Kortemark zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Kortemark
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4860), dan is jouw winst al gauw €602. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim vele tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kortemark liggen tussen om en nabij de €4400 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kortemark kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3675 – €4425€390
2299013€5075 – €5825€500
3359014€6100 – €6250€850
4410018€6425 – €6600€950
5465019€7000 – €7125€960
6501022€7525 – €8100€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Kortemark zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kortemark bedraagt 3545 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Kortemark?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kortemark

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Kortemark vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten zoek je in enkele stappen een uitmuntende aanbieder in de buurt. Een aantal adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kortemark.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kortemark op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Kortemark
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Kortemark een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente