Nieuwpoort

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Nieuwpoort? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via deze pagina check jij waardevolle tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Nieuwpoort!

zonnepanelen installateur 8620
 • Lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteNieuwpoort
Postcode86200
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nieuwpoort juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Nieuwpoort. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Nieuwpoort zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Nieuwpoort
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4870), dan profiteer je al van een korting van zo’n €604. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Nieuwpoort liggen tussen om en nabij de €5000 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €740,00 (tarief juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nieuwpoort kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3700 – €4350€430
2290013€5175 – €5875€525
3358014€6025 – €6150€725
4404018€6350 – €6725€890
5461020€6925 – €7225€990
6489022€7675 – €7975€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Nieuwpoort bekijk je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwpoort bedraagt 3550 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuwpoort?

Puur voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nieuwpoort

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Nieuwpoort vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kies jij snel en eenvoudig een professionele leverancier in jouw omgeving. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Nieuwpoort.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwpoort op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Nieuwpoort
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nieuwpoort een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente