Zwevegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Zwevegem? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via de zonnepanelen-vergelijker lees je samengestelde tips over zonnepanelen kopen in Zwevegem!

zonnepanelen installateur 8550
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode85500
Gasverbruik21.830 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€170,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zwevegem juli 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zwevegem. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Zwevegem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Zwevegem
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4800), dan is het belastingvoordeel al gauw €595. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zwevegem komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €722,50 (kosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zwevegem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3550 – €4225€420
2293011€5225 – €5850€600
3338015€5925 – €6050€825
4420016€6300 – €6675€930
5465019€7100 – €7300€990
6487022€7550 – €7975€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Zwevegem zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwevegem is 3515 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Zwevegem?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zwevegem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Zwevegem vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vind je binnen enkele minuten een professionele aanbieder in je woonplaats. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Zwevegem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zwevegem op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Zwevegem
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Zwevegem een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente