Dentergem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Dentergem? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze website doorzoek jij actuele details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Dentergem!

zonnepanelen installateur 8720
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDentergem
Postcode87200
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€166,07

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Dentergem mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Dentergem. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Dentergem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Dentergem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4980), dan is jouw winst al gauw €617. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Dentergem fluctueren tussen de €4200 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €767,50 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Dentergem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3425 – €4500€400
2277013€5000 – €5725€600
3336014€6050 – €6250€700
4417016€6375 – €6750€950
5454020€7050 – €7250€970
6519021€7625 – €7900€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Dentergem ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dentergem bedraagt 3305 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Dentergem?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dentergem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Dentergem vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten heb jij snel en eenvoudig een professionele leverancier in de buurt. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan goedzonnepanelen advies in Dentergem.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Dentergem op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Dentergem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Dentergem een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente