Wielsbeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wielsbeke? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be tref je praktische adviezen over zonnepanelen kopen in Wielsbeke!

zonnepanelen installateur 8710
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWielsbeke
Postcode87100
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€165,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Wielsbeke juni 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Wielsbeke. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Wielsbeke zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Wielsbeke
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4970), dan loopt het voordeel al gauw op tot €616. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wielsbeke variëren tussen de €4200 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €765,00 (tarieven juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Wielsbeke kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3600 – €4325€440
2275012€5100 – €5700€600
3345015€6100 – €6275€825
4408018€6375 – €6775€880
5451020€7000 – €7250€980
6487023€7500 – €8100€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Wielsbeke check je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wielsbeke bedraagt 3300 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wielsbeke?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wielsbeke

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wielsbeke vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt zoek jij in enkele stappen een deskundige vakman in de regio. Het merendeel van de aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Wielsbeke.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wielsbeke op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Wielsbeke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wielsbeke een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente