Zonnebeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Zonnebeke? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze vergelijker check jij toepasbare aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Zonnebeke!

zonnepanelen installateur 8980
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Groene investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode89800
Gasverbruik22.270 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€170,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Zonnebeke juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Zonnebeke. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Zonnebeke bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Zonnebeke
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4490), dan pak je al snel €557. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zonnebeke schommelen tussen de €4500 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in circa 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €730,00 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zonnebeke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3625 – €4400€380
2306013€5100 – €5900€675
3337016€6075 – €6025€825
4403016€6325 – €6800€920
5434019€6925 – €7300€960
6486021€7675 – €7975€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Zonnebeke check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zonnebeke bedraagt 3435 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Zonnebeke?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zonnebeke

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zonnebeke vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk jij moeiteloos een goede expert in je postcodegebied. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Zonnebeke.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zonnebeke op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Zonnebeke
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Zonnebeke een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!



Alle plaatsen in deze gemeente