Ardooie

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Ardooie? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Met zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je uitgebreide details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ardooie!

zonnepanelen installateur 8850
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteArdooie
Postcode88500
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€168,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ardooie april 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Ardooie. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Ardooie is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Ardooie
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4370), dan bedraagt het voordeel al snel €542. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (april 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ardooie liggen tussen om en nabij de €5100 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor grofweg 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Nuon betaal je al snel €700,00 (vergoeding april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ardooie kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3700 – €4300€390
2303012€5175 – €5750€600
3325015€6000 – €6050€875
4399017€6425 – €6600€900
5437020€7000 – €7225€1000
6499023€7575 – €8125€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Ardooie tref jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ardooie bedraagt 3375 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Ardooie?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ardooie

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ardooie vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind jij moeiteloos een uitstekende expert in de buurt. Diverse adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Ardooie.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ardooie op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Ardooie
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ardooie een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente