Anzegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Anzegem? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be check je veelzijdige details aangaande zonnepanelen kopen in Anzegem!

zonnepanelen installateur 8570
 • Structureel lagere energiekost.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode85700
Gasverbruik21.850 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€170,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Anzegem mei 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Anzegem. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Anzegem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Anzegem
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4820), dan is jouw winst al gauw €598. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Anzegem variëren tussen de €4000 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pak ‘m beet 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €727,50 (vergoeding mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Anzegem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3650 – €4350€400
2287011€5075 – €5775€625
3352014€5950 – €6075€725
4401018€6550 – €6750€940
5444019€7000 – €7275€970
6510023€7500 – €7850€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Anzegem ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anzegem bedraagt 3525 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Anzegem?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-anzegem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Anzegem vergelijken? Middels onderstaande tips heb je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Tal van monteurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar het tarief. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Anzegem.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar let ook op relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Anzegem op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Anzegem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Anzegem een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente