Bredene

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bredene? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze website ontdek je omvangrijke tips aangaande zonnepanelen kopen in Bredene!

zonnepanelen installateur 8450
 • Lagere energiekost.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBredene
Postcode84500
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€168,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bredene juli 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Bredene. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Bredene kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bredene
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4710), dan bedraagt het voordeel al snel €584. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bredene zitten vaak tussen de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €700,00 (prijs juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bredene kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121006€3575 – €4375€380
2272011€5200 – €5625€600
3335015€5950 – €6175€775
4406016€6525 – €6800€880
5439020€7025 – €7250€980
6480023€7600 – €7975€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Bredene ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bredene bedraagt 3470 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bredene?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bredene

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Bredene vergelijken? Via onderstaande tips kies jij in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Verschillende aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Bredene.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bredene op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Bredene
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bredene een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!