Langemark-Poelkapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Langemark-Poelkapelle? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze website tref je toepasbare tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Langemark-Poelkapelle!

zonnepanelen installateur 8920
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode89200
Gasverbruik22.210 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€169,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Langemark-Poelkapelle juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Langemark-Poelkapelle. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Langemark-Poelkapelle kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Langemark-Poelkapelle
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4430), dan bedraagt het voordeel al snel €549. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Langemark-Poelkapelle variëren tussen de €5100 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €715,00 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Langemark-Poelkapelle kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3525 – €4225€390
2274013€5075 – €5825€525
3340016€5900 – €6250€750
4391018€6350 – €6725€890
5446020€7050 – €7150€990
6480023€7400 – €7825€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Langemark-Poelkapelle check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langemark-Poelkapelle bedraagt 3405 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Langemark-Poelkapelle?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-langemark-poelkapelle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Langemark-Poelkapelle vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs heb je in een zeer korte periode een uitmuntende expert in je postcodegebied. Veel bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan relevant zonnepanelen advies in Langemark-Poelkapelle.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Langemark-Poelkapelle op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Langemark-Poelkapelle
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Langemark-Poelkapelle een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente