Oostrozebeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Oostrozebeke? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be vind je veelzijdige aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Oostrozebeke!

zonnepanelen installateur 8780
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostrozebeke
Postcode87800
Gasverbruik22.080 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€167,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Oostrozebeke mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Oostrozebeke. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Oostrozebeke zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Oostrozebeke
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5050), dan pak je al snel €626. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oostrozebeke komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pakweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €682,50 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Oostrozebeke kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3550 – €4300€420
2272011€5000 – €5750€600
3357015€5900 – €6125€825
4409016€6550 – €6625€890
5457020€7000 – €7300€990
6511023€7550 – €7875€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Oostrozebeke bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostrozebeke bedraagt 3340 kWh. Dit staat voor zo’n 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Oostrozebeke?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oostrozebeke

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oostrozebeke vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek jij vandaag nog een erkende aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk het type woning. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Oostrozebeke.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oostrozebeke op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Oostrozebeke
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Oostrozebeke verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!