Lo-Reninge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Lo-Reninge? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via deze website vind je actuele info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lo-Reninge!

zonnepanelen installateur 8647
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLo-Reninge
Postcode86470
Gasverbruik21.930 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€171,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lo-Reninge februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Lo-Reninge. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Lo-Reninge is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Lo-Reninge
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4900), dan is het voordeel al snel €607. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lo-Reninge fluctueren tussen de €4000 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Nuon betaal je al snel €747,50 (prijs februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Lo-Reninge is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119907€3400 – €4475€410
2279013€5175 – €5900€650
3333016€6025 – €6175€750
4397017€6400 – €6825€890
5434019€7000 – €7300€970
6498022€7450 – €8150€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Lo-Reninge achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lo-Reninge bedraagt 3565 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Lo-Reninge?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lo-reninge

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lo-Reninge vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan zoek jij moeiteloos een professionele aanbieder in je woonplaats. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Lo-Reninge.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lo-Reninge op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Lo-Reninge
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Lo-Reninge verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente