Zuienkerke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zuienkerke? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je accurate toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Zuienkerke!

zonnepanelen installateur 8377
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZuienkerke
Postcode83770
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€168,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Zuienkerke juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Zuienkerke. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Zuienkerke zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Zuienkerke
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4670), dan is het voordeel al snel €579. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zuienkerke komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en NLE betaal je daarvoor ongeveer €690,00 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Zuienkerke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3425 – €4200€380
2299012€5150 – €5850€575
3326016€5975 – €6125€800
4397018€6350 – €6750€900
5435020€7000 – €7275€960
6487023€7625 – €8200€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Zuienkerke bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuienkerke is 3450 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Zuienkerke?

Voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zuienkerke

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Zuienkerke vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind je vandaag nog een betrouwbare leverancier in de regio. Een aantal specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Zuienkerke.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zuienkerke op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Zuienkerke
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zuienkerke een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente