Ingelmunster

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Ingelmunster? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker tref je uitgebreide info aangaande zonnepanelen kopen in Ingelmunster!

zonnepanelen installateur 8770
 • Lagere energiekost.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIngelmunster
Postcode87700
Gasverbruik22.070 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€167,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ingelmunster juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Ingelmunster. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Ingelmunster zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Ingelmunster
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5040), dan is het voordeel al snel €625. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ingelmunster liggen tussen om en nabij de €4200 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor ongeveer 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €680,00 (tarieven juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Ingelmunster kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3450 – €4225€410
2283011€5200 – €5650€525
3350015€6100 – €6225€875
4408017€6425 – €6850€930
5444019€6950 – €7275€1010
6492021€7650 – €8125€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Ingelmunster ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ingelmunster bedraagt 3335 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ingelmunster?

Voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ingelmunster

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ingelmunster vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs zoek je vandaag nog een professionele specialist in je woonplaats. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ingelmunster.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ingelmunster op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Ingelmunster
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ingelmunster aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!