Veurne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Veurne? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je toepasbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Veurne!

zonnepanelen installateur 8630
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode86300
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€171,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Veurne juni 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Veurne. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Veurne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Veurne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4880), dan is jouw winst al gauw €605. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Veurne zitten vaak tussen de €4200 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Nuon betaal je hiervoor wel €742,50 (onkosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Veurne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120407€3450 – €4275€390
2291012€5300 – €5750€625
3348016€6100 – €6175€700
4391017€6550 – €6675€950
5430019€6900 – €7200€1000
6480022€7450 – €7900€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Veurne lees jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veurne bedraagt 3555 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Veurne?

Puur voor PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-veurne

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Veurne vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan zoek je in korte tijd een deskundige vakman in jouw omgeving. Een aantal bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het type woning. Het genre woning (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Veurne.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (denk aan ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Veurne op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Veurne
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Veurne een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente