Wingene

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wingene? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels deze pagina doorzoek jij uitgebreide details die helpen bij zonnepanelen kopen in Wingene!

zonnepanelen installateur 8750
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWingene
Postcode87500
Gasverbruik22.040 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€166,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Wingene mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Wingene. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Wingene zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Wingene
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5010), dan bedraagt het voordeel al snel €621. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wingene komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €775,00 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Wingene kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3650 – €4275€430
2306012€5125 – €5825€525
3356016€5975 – €6275€725
4405018€6525 – €6625€940
5430019€6975 – €7250€1010
6493023€7475 – €7950€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Wingene check je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wingene bedraagt 3320 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Wingene?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wingene

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Wingene vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten tref je in korte tijd een betrouwbare monteur in je woonplaats. Veel leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Wingene.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wingene op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Wingene
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Wingene een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente