Zedelgem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Zedelgem? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door de zonnepanelen-vergelijker tref jij waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zedelgem!

zonnepanelen installateur 8210
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZedelgem
Postcode82100
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€167,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zedelgem mei 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Zedelgem. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Zedelgem zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Zedelgem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4630), dan is het belastingvoordeel al gauw €574. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zedelgem komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE staat dit al gauw gelijk aan €680,00 (kosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zedelgem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3675 – €4400€380
2307013€5075 – €5625€625
3358015€5925 – €6025€775
4400016€6500 – €6800€910
5451020€7025 – €7300€1030
6519023€7525 – €8025€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Zedelgem achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zedelgem is 3430 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 panelen van 315 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Zedelgem?

Voor panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zedelgem

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zedelgem vergelijken? Middels onze stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een professionele aanbieder in jouw streek. Verscheidene installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de offerteprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets duidelijk de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo interessant zonnepanelen advies in Zedelgem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zedelgem op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Zedelgem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Zedelgem een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente