Deerlijk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Deerlijk? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Deerlijk!

zonnepanelen installateur 8540
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDeerlijk
Postcode85400
Gasverbruik21.820 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€169,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Deerlijk mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Deerlijk. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Deerlijk is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Deerlijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4790), dan pak je al snel €594. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Deerlijk komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor circa 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €720,00 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Deerlijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3575 – €4475€380
2296013€5000 – €5900€625
3324016€6050 – €6150€775
4390018€6450 – €6750€940
5450019€6900 – €7225€1030
6509023€7700 – €8200€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Deerlijk check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deerlijk is 3510 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Deerlijk?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-deerlijk

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Deerlijk vergelijken? Middels het advies hieronder tref jij in korte tijd een uitstekende aanbieder in jouw streek. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer duidelijk het huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Deerlijk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Deerlijk op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Deerlijk
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Deerlijk verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!