Regio Vlaams Brabant

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Vlaams Brabant? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina doorzoek je samengestelde tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Vlaams Brabant!

zonnepanelen installateur 1785

  • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
  • CO2 uitstoot beperken.
  • Veel keuze in leveranciers.
  • BTW terugvragen.
#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3450 – €4375€420
2299011€5000 – €5900€600
3328014€6050 – €6275€875
4403017€6350 – €6625€900
5444020€6925 – €7275€1000
6503023€7450 – €8175€1100

Halle
Herne
Bever
Hoeilaart
Galmaarden
Sint-Pieters-Leeuw
Drogenbos
Linkebeek
Sint-Genesius-Rode
Beersel
Pepingen
Dilbeek
Asse
Ternat
Opwijk
Lennik
Gooik
Roosdaal
Liedekerke
Wemmel
Merchtem
Affligem
Vilvoorde
Steenokkerzeel
Machelen
Londerzeel
Grimbergen
Meise
Kapelle-Op-Den-Bos
Kampenhout
Zaventem
Kraainem
Wezembeek-Oppem
Zemst
Leuven
Herent
Huldenberg
Oud-Heverlee
Bertem
Kortenberg
Tervuren
Overijse
Rotselaar
Tremelo
Begijnendijk
Keerbergen
Haacht
Boortmeerbeek
Aarschot
Lubbeek
Holsbeek
Scherpenheuvel-Zichem
Diest
Tienen
Hoegaarden
Linter
Bierbeek
Boutersem
Glabbeek
Tielt-Winge
Landen
Zoutleeuw
Geetbets
Bekkevoort
Kortenaken


Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Vlaams Brabant check jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlaams Brabant bedraagt 3565 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Vlaams Brabant?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!