Herne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Herne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via deze website doorzoek jij actuele informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Herne!

zonnepanelen installateur 1540
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerne
Postcode15400
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€167,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Herne juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Herne. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Herne zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Herne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5010), dan loopt het voordeel al gauw op tot €621. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Herne liggen tussen de €5200 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675,00 (onkosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Herne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3425 – €4425€380
2305012€5000 – €5850€600
3340014€6025 – €6075€850
4405016€6350 – €6675€910
5465020€6900 – €7300€970
6505021€7600 – €7900€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Herne achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herne is 3470 kWh. Dit staat voor pakweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Herne?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herne

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Herne vergelijken? Op basis van onderstaande tips heb jij zonder problemen een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Herne.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Herne op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Herne
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Herne aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente