Liedekerke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Liedekerke? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref je uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Liedekerke!

zonnepanelen installateur 1770
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLiedekerke
Postcode17700
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€170,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Liedekerke mei 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Liedekerke. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Liedekerke kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Liedekerke
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4430), dan loopt het voordeel al gauw op tot €549. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Liedekerke zitten vaak tussen de €4800 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op grofweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Powerpeers betaal je al snel €717,50 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Liedekerke kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3650 – €4350€400
2291013€5200 – €5850€500
3351015€5925 – €6125€750
4402018€6350 – €6850€940
5432019€7075 – €7200€1020
6487021€7600 – €8100€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Liedekerke lees jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Liedekerke bedraagt 3555 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh zijn dat 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Liedekerke?

Voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-liedekerke

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Liedekerke vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies jij binnen enkele minuten een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Tal van adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet het huis. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Liedekerke.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Liedekerke op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Liedekerke
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Liedekerke een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!