Halle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Halle? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze vergelijker lees jij uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Halle!

zonnepanelen installateur 1500
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHalle
Postcode15000
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€167,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Halle juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Halle. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Halle zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Halle
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5000), dan profiteer je al van een korting van zo’n €620. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Halle schommelen tussen de €5400 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Nuon betaal je hiervoor wel €775,00 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Halle bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3600 – €4250€390
2272012€5150 – €5900€675
3337014€6075 – €6250€775
4383016€6375 – €6750€880
5441020€7100 – €7175€1020
6509023€7475 – €8175€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Halle vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Halle is 3465 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Halle?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-halle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Halle vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek je vandaag nog een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het soort huis. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Halle.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn naam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Halle op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Halle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Halle een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente