Linter

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Linter? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van onze tool ontdek jij actuele tips aangaande zonnepanelen kopen in Linter!

zonnepanelen installateur 3350
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode33500
Gasverbruik22.080 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Linter maart 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Linter. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Linter kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Linter
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4800), dan is het belastingvoordeel al gauw €595. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Linter liggen tussen om en nabij de €4600 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pakweg 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Vandebron betaal je al snel €707,50 (tarief maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Linter kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118108€3550 – €4425€420
2272013€5025 – €5775€650
3350014€6050 – €6025€800
4390017€6450 – €6625€900
5464019€7025 – €7225€960
6481021€7475 – €8000€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Linter check jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Linter is 3440 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Linter?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-linter

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Linter vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kies jij binnen enkele minuten een uitmuntende leverancier in de buurt. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Linter.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Linter op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Linter
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Linter een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente