Begijnendijk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Begijnendijk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je samengestelde adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Begijnendijk!

zonnepanelen installateur 3130
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBegijnendijk
Postcode31300
Gasverbruik21.970 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€167,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Begijnendijk februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Begijnendijk. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Begijnendijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Begijnendijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4690), dan bedraagt het voordeel al snel €581. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Begijnendijk variëren tussen de €4200 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €680,00 (prijs februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Begijnendijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119006€3400 – €4225€380
2294012€5125 – €5700€650
3325014€6100 – €6200€875
4388018€6325 – €6625€910
5444020€6900 – €7175€960
6516022€7600 – €8075€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Begijnendijk check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Begijnendijk bedraagt 3385 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Veel consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Begijnendijk?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-begijnendijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Begijnendijk vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek jij moeiteloos een deskundige expert in jouw omgeving. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Begijnendijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Begijnendijk op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Begijnendijk
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Begijnendijk een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente