Boutersem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Boutersem? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze vergelijker check je toepasbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Boutersem!

zonnepanelen installateur 3370
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode33700
Gasverbruik22.100 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€169,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Boutersem mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Boutersem. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Boutersem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Boutersem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4820), dan pak je al snel €598. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Boutersem komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €712,50 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Boutersem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117606€3625 – €4300€430
2298011€5250 – €5675€675
3341014€6050 – €6100€700
4386016€6325 – €6725€950
5434019€6900 – €7300€960
6489022€7550 – €8025€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Boutersem vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boutersem bedraagt 3450 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Boutersem?

Puur voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boutersem

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Boutersem vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs heb je in korte tijd een uitstekende monteur in jouw eigen buurt. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het type woning. Het soort huis (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Boutersem.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Boutersem op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Boutersem
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Boutersem een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente