Aarschot

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Aarschot? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze website lees jij omvangrijke details die helpen bij zonnepanelen kopen in Aarschot!

zonnepanelen installateur 3200
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAarschot
Postcode32000
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€168,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Aarschot juni 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Aarschot. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Aarschot bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Aarschot
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4730), dan profiteer je al van een korting van zo’n €586. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Aarschot schommelen tussen de €4000 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen draait uit op pakweg 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €690,00 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Aarschot bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3475 – €4300€440
2301011€5225 – €5600€525
3350015€6075 – €6275€875
4415017€6400 – €6725€880
5436020€7050 – €7200€970
6480021€7550 – €8075€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Aarschot bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aarschot bedraagt 3405 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Aarschot?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aarschot

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Aarschot vergelijken? Dankzij het advies hieronder tref je zonder problemen een uitstekende vakman in je postcodegebied. Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Aarschot.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (bijv. Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aarschot op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Aarschot
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Aarschot een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente