Bekkevoort

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Bekkevoort? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Middels de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze vergelijker bekijk jij praktische info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bekkevoort!

zonnepanelen installateur 3460
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBekkevoort
Postcode34600
Gasverbruik22.160 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€170,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bekkevoort april 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bekkevoort. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Bekkevoort zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bekkevoort
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4880), dan is het voordeel al snel €605. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bekkevoort schommelen tussen de €4100 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €727,50 (kosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Bekkevoort kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3575 – €4500€420
2298013€5000 – €5900€675
3342016€6075 – €6125€775
4390016€6525 – €6725€950
5467019€7050 – €7200€1010
6507022€7650 – €7800€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Bekkevoort vind je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bekkevoort bedraagt 3480 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Bekkevoort?

Voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bekkevoort

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Bekkevoort vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek je moeiteloos een betrouwbare specialist in de buurt. Het merendeel van de aanbieders hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de aard van het huis. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Bekkevoort.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bekkevoort op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Bekkevoort
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bekkevoort verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente