Hoeilaart

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Hoeilaart? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze website tref jij samengestelde info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hoeilaart!

zonnepanelen installateur 1560
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHoeilaart
Postcode15600
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€168,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hoeilaart juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hoeilaart. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Hoeilaart kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Hoeilaart
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5030), dan is jouw winst al gauw €624. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hoeilaart liggen tussen de €4600 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €680,00 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hoeilaart bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3475 – €4325€390
2291013€5000 – €5800€675
3351015€5925 – €6025€700
4391016€6500 – €6725€950
5455020€6925 – €7200€980
6514023€7625 – €8150€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Hoeilaart achterhaal je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoeilaart bedraagt 3480 kWh. Dit staat voor pakweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle klanten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Hoeilaart?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hoeilaart

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hoeilaart vergelijken? Via onze stappenplan kies je zonder problemen een erkende specialist in jouw streek. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Hoeilaart.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoeilaart op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Hoeilaart
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hoeilaart een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!