Bever

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Bever? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door deze website ontdek je waardevolle informatie over zonnepanelen kopen in Bever!

zonnepanelen installateur 1547
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBever
Postcode15470
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€167,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Bever juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Bever. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Bever kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Bever
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5020), dan profiteer je al van een korting van zo’n €622. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bever variëren tussen de €4700 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op circa 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €677,50 (vergoeding juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Bever kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117506€3525 – €4225€380
2279012€5125 – €5625€550
3331015€6075 – €6250€850
4392016€6375 – €6625€900
5463019€7100 – €7200€1020
6513022€7400 – €7900€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Bever check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bever is 3475 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee klanten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Bever?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bever

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bever vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kies je in een zeer korte periode een betrouwbare vakspecialist in jouw streek. Sommige adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Bever.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook op eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bever op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Bever
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bever een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!