Beersel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Beersel? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Middels innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze tool ontdek jij bruikbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Beersel!

zonnepanelen installateur 1650
 • Direct lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBeersel
Postcode16500
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€169,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Beersel juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beersel. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Beersel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Beersel
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4340), dan is het voordeel al snel €538. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Beersel zitten vaak tussen de €4100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €695,00 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Beersel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3675 – €4300€430
2282012€5025 – €5750€625
3350016€5925 – €6175€875
4387018€6450 – €6775€930
5435020€7100 – €7200€990
6515021€7500 – €8075€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Beersel ontdek je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beersel is 3510 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Beersel?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beersel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Beersel vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind jij vandaag nog een goede expert in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Beersel.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Beersel op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Beersel
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Beersel aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente