Pepingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Pepingen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze website lees jij samengestelde informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Pepingen!

zonnepanelen installateur 1670
 • Direct lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • BTW terugvragen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode16700
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€169,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Pepingen juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Pepingen. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Pepingen bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Pepingen
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4350), dan bedraagt het voordeel al snel €539. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Pepingen schommelen tussen de €4100 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in zo’n 2790 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent betaal je hiervoor wel €697,50 (prijs juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Pepingen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3600 – €4500€440
2278013€5000 – €5900€575
3327015€6075 – €6150€825
4420017€6400 – €6650€950
5441020€6900 – €7275€970
6506023€7425 – €7975€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Pepingen lees jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pepingen bedraagt 3515 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Pepingen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pepingen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Pepingen vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek je in enkele stappen een erkende expert in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Pepingen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Pepingen op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Pepingen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Pepingen verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente