Haacht

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Haacht? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Middels de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van deze website tref jij toepasbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Haacht!

zonnepanelen installateur 3150
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHaacht
Postcode31500
Gasverbruik21.990 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€168,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Haacht maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Haacht. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Haacht zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Haacht
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4710), dan pak je al snel €584. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Haacht liggen tussen om en nabij de €4900 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor grofweg 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Oxxio betaal je hiervoor wel €685,00 (tarieven maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Haacht bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3450 – €4250€390
2297012€5275 – €5875€675
3337015€5950 – €6250€875
4385016€6550 – €6700€940
5449019€6900 – €7200€1000
6486021€7600 – €8050€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Haacht achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haacht bedraagt 3395 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Haacht?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haacht

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Haacht vergelijken? Middels onderstaande tips zoek jij in een zeer korte periode een uitmuntende aanbieder in jouw eigen buurt. Verscheidene aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Haacht.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haacht op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Haacht
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Haacht een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente