Boortmeerbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Boortmeerbeek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door zonnepanelenvoordeel.be ontdek je accurate gegevens over zonnepanelen kopen in Boortmeerbeek!

zonnepanelen installateur 3190
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoortmeerbeek
Postcode31900
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€168,17

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Boortmeerbeek juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Boortmeerbeek. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Boortmeerbeek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Boortmeerbeek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4720), dan is het voordeel al snel €585. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Boortmeerbeek komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert plusminus 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €687,50 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Boortmeerbeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3400 – €4275€420
2280012€5100 – €5600€575
3358015€5975 – €6025€725
4389018€6425 – €6600€890
5461020€7000 – €7150€960
6491023€7550 – €8075€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Boortmeerbeek achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boortmeerbeek bedraagt 3400 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 panelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Boortmeerbeek?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boortmeerbeek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Boortmeerbeek vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref je in korte tijd een goede aanbieder in de regio. Een aantal adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het soort woning. Het genre huis (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Boortmeerbeek.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Boortmeerbeek op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Boortmeerbeek
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Boortmeerbeek een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente