Roosdaal

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Roosdaal? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je actuele info die helpen bij zonnepanelen kopen in Roosdaal!

zonnepanelen installateur 1760
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • BTW terugvragen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode17600
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€170,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Roosdaal juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Roosdaal. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Roosdaal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Roosdaal
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4420), dan bedraagt het voordeel al snel €548. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Roosdaal komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €715,00 (prijspeil juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Roosdaal is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3425 – €4350€390
2279013€5025 – €5750€500
3324015€5925 – €6225€700
4382016€6325 – €6700€930
5459020€6975 – €7125€1020
6500022€7450 – €8000€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Roosdaal ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roosdaal is 3550 kWh. Dit staat voor plusminus 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Roosdaal?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-roosdaal

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Roosdaal vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kies je binnen enkele minuten een deskundige installateur in de regio. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Roosdaal.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Roosdaal op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Roosdaal
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Roosdaal een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente