Londerzeel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Londerzeel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze website tref jij veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Londerzeel!

zonnepanelen installateur 1840
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLonderzeel
Postcode18400
Gasverbruik21.780 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€171,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Londerzeel mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Londerzeel. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Londerzeel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Londerzeel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4500), dan loopt het voordeel al gauw op tot €558. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Londerzeel komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2940 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €735,00 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Londerzeel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3500 – €4375€380
2296013€5175 – €5750€625
3360015€5950 – €6200€700
4409016€6525 – €6750€950
5440020€7000 – €7125€980
6482021€7450 – €8100€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Londerzeel vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Londerzeel is 3590 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Londerzeel?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-londerzeel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Londerzeel vergelijken? Via onze stappenplan vind jij moeiteloos een erkende monteur in de regio. Een aantal adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Londerzeel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (denk aan VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Londerzeel op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Londerzeel
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Londerzeel een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente