Huldenberg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Huldenberg? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze website vind jij handige tips aangaande zonnepanelen kopen in Huldenberg!

zonnepanelen installateur 3040
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode30400
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Huldenberg juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Huldenberg. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Huldenberg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Huldenberg
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4610), dan is het voordeel al snel €571. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Huldenberg zitten vaak tussen de €5100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent of NLE betaal je al snel €762,50 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Huldenberg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3625 – €4450€380
2290011€5000 – €5650€575
3323014€5950 – €6100€725
4417018€6550 – €6600€900
5451020€7100 – €7300€970
6490022€7550 – €7925€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Huldenberg vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huldenberg is 3345 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Huldenberg?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-huldenberg

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Huldenberg vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt tref jij in korte tijd een goede monteur in jouw omgeving. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Huldenberg.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna zenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Huldenberg op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Huldenberg
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Huldenberg een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente