Geetbets

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Geetbets? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be tref jij veelzijdige raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Geetbets!

zonnepanelen installateur 3450
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGeetbets
Postcode34500
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€170,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Geetbets februari 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Geetbets. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Geetbets zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Geetbets
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4870), dan pak je al snel €604. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Geetbets liggen tussen de €4100 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €725,00 (prijspeil februari 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Geetbets kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3475 – €4225€380
2304011€5125 – €5850€675
3331016€6000 – €6125€850
4397017€6375 – €6750€890
5451020€6925 – €7125€1010
6480023€7500 – €8100€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Geetbets check je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geetbets is 3475 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle consumenten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Geetbets?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-geetbets

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Geetbets vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies je vandaag nog een professionele installateur in de regio. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Geetbets.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van experts die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Geetbets op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Geetbets
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Geetbets een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente