Glabbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Glabbeek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze website bekijk je accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Glabbeek!

zonnepanelen installateur 3380
 • Lagere energiekost.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGlabbeek
Postcode33800
Gasverbruik22.110 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Glabbeek juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Glabbeek. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Glabbeek zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Glabbeek
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4830), dan profiteer je al van een korting van zo’n €599. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim honderdduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Glabbeek komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert zo’n 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Nuon betaal je al snel €715,00 (prijs juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Glabbeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117706€3400 – €4500€390
2291012€5225 – €5600€675
3342014€6025 – €6100€725
4386016€6500 – €6800€920
5454019€6925 – €7200€970
6486023€7550 – €8075€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Glabbeek tref jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Glabbeek bedraagt 3455 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Glabbeek?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-glabbeek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Glabbeek vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek jij in korte tijd een uitstekende leverancier in je woonplaats. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Glabbeek.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan naam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Glabbeek op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Glabbeek
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Glabbeek een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente