Kortenaken

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kortenaken? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij handige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Kortenaken!

zonnepanelen installateur 3470
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verantwoorde investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode34700
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€170,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kortenaken mei 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Kortenaken. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Kortenaken bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Kortenaken
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4890), dan loopt het voordeel al gauw op tot €606. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kortenaken fluctueren tussen de €5200 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in plusminus 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Kortenaken kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120508€3575 – €4325€440
2291011€5275 – €5900€650
3340015€5950 – €6250€825
4380017€6375 – €6825€920
5443019€6950 – €7225€980
6503022€7700 – €8100€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Kortenaken zie je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kortenaken is 3485 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kortenaken?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kortenaken

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Kortenaken vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vind je zonder problemen een betrouwbare monteur in jouw streek. Sommige adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Kortenaken.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar let ook op certificering (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kortenaken op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Kortenaken
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kortenaken een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente