Bierbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Bierbeek? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Met de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via deze pagina doorzoek jij waardevolle gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Bierbeek!

zonnepanelen installateur 3360
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode33600
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€169,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bierbeek juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bierbeek. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Bierbeek zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bierbeek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens extra voordelig een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4810), dan pak je al snel €596. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bierbeek liggen tussen om en nabij de €5300 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €710,00 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Bierbeek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3500 – €4250€410
2308011€5200 – €5825€600
3357014€5950 – €6050€725
4398016€6425 – €6725€880
5456019€6900 – €7125€1020
6502021€7650 – €8050€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Bierbeek ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bierbeek is 3445 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Bierbeek?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bierbeek

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bierbeek vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt kies jij in korte tijd een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Sommige installateurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer duidelijk het huis. Het soort woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Bierbeek.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bierbeek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Bierbeek
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bierbeek een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente