Keerbergen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Keerbergen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Door de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je omvangrijke toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Keerbergen!

zonnepanelen installateur 3140
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKeerbergen
Postcode31400
Gasverbruik21.980 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€167,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Keerbergen juni 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Keerbergen. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Keerbergen zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Keerbergen
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4700), dan bedraagt het voordeel al snel €583. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Keerbergen variëren tussen de €4400 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Vandebron betaal je hiervoor wel €682,50 (prijspeil juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Keerbergen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119107€3525 – €4200€420
2275012€5250 – €5825€625
3325016€5900 – €6175€775
4412018€6375 – €6725€890
5447019€6900 – €7200€990
6481022€7600 – €7850€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Keerbergen zie je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Keerbergen is 3390 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Keerbergen?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-keerbergen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Keerbergen vergelijken? Via onderstaande tips zoek je vandaag nog een goede monteur in jouw eigen buurt. Een aantal bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Keerbergen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Keerbergen op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Keerbergen
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Keerbergen een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!