Kapelle-Op-Den-Bos

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Kapelle-Op-Den-Bos? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be check jij toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kapelle-Op-Den-Bos!

zonnepanelen installateur 1880
 • Direct lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKapelle-Op-Den-Bos
Postcode18800
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€165,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Kapelle-Op-Den-Bos mei 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat de regels zijn in de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Kapelle-Op-Den-Bos
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4530), dan is het belastingvoordeel al gauw €562. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kapelle-Op-Den-Bos schommelen tussen de €4700 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Powerpeers betaal je al snel €742,50 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Kapelle-Op-Den-Bos is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119007€3475 – €4275€400
2288013€5100 – €5675€650
3333014€6075 – €6275€825
4407016€6400 – €6800€950
5436020€6925 – €7125€960
6485022€7450 – €7950€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Kapelle-Op-Den-Bos tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kapelle-Op-Den-Bos bedraagt 3305 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kapelle-Op-Den-Bos?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kapelle-op-den-bos

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Kapelle-Op-Den-Bos vergelijken? Middels onze stappenplan tref je snel en eenvoudig een uitstekende monteur in de buurt. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf duidelijk het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Kapelle-Op-Den-Bos.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kapelle-Op-Den-Bos op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Kapelle-Op-Den-Bos
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Kapelle-Op-Den-Bos een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente