Holsbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Holsbeek? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze website check jij omvangrijke gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Holsbeek!

zonnepanelen installateur 3220
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHolsbeek
Postcode32200
Gasverbruik22.030 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€168,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Holsbeek juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Holsbeek. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Holsbeek kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Holsbeek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4750), dan is jouw winst al gauw €589. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim enkele honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Holsbeek fluctueren tussen de €4700 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in om en nabij 2780 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €695,00 (kosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Holsbeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3700 – €4225€390
2309011€5100 – €5625€675
3330014€5975 – €6225€800
4417018€6375 – €6700€920
5448020€6975 – €7225€1010
6492022€7475 – €8000€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Holsbeek ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Holsbeek is 3415 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Holsbeek?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-holsbeek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Holsbeek vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb jij vandaag nog een goede expert in jouw eigen buurt. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Holsbeek.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Holsbeek op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Holsbeek
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Holsbeek een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente