Arc-Wattripont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Arc-Wattripont? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van deze pagina ontdek jij veelzijdige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Arc-Wattripont!

zonnepanelen installateur 7910
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79100
Gasverbruik23.370 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€175,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Arc-Wattripont september 2023

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je de spelregels in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Arc-Wattripont
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een lage rente een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4590), dan bedraagt het voordeel al snel €569. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Arc-Wattripont liggen tussen om en nabij de €4200 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Nuon betaal je daarvoor zo’n €705,00 (prijspeil september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Arc-Wattripont bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3675 – €4475€440
2288011€5250 – €5675€500
3330015€5900 – €6275€800
4380017€6550 – €6725€940
5467019€6925 – €7175€1030
6511021€7700 – €8125€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Arc-Wattripont zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arc-Wattripont bedraagt 3485 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Arc-Wattripont?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-arc-wattripont

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Arc-Wattripont vergelijken? Via onderstaande tips heb jij in enkele stappen een betrouwbare vakspecialist in jouw streek. De meeste adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets het soort huis. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Arc-Wattripont.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificering (bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Arc-Wattripont op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Arc-Wattripont
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Arc-Wattripont verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!