Oeudeghien

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oeudeghien? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij praktische tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oeudeghien!

zonnepanelen installateur 7911
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode79110
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€177,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Oeudeghien februari 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Oeudeghien
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4700), dan is jouw winst al gauw €583. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oeudeghien fluctueren tussen de €4900 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €732,50 (tarief februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Oeudeghien kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120708€3475 – €4500€390
2294011€5050 – €5725€650
3342015€5950 – €6075€825
4404018€6425 – €6600€890
5433019€6950 – €7275€960
6515023€7675 – €8200€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Oeudeghien ontdek jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oeudeghien is 3540 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Oeudeghien?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oeudeghien

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oeudeghien vergelijken? Op basis van onderstaande tips kies jij zonder problemen een deskundige monteur in je woonplaats. Een aantal specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Oeudeghien.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook eventuele keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oeudeghien op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Oeudeghien
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Oeudeghien een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!